Roan har mange naturopplevelser å by på. Her er et rikt dyreliv, med gode muligheter for å se niser og kobber på havet. Kanskje kan du også være heldig og se en hval! Sjøoteren springer rundt på svabergene og er nysgjerrig på turgåere. I nærområdet kan du se elg, rådyr, rev og hare. Et mylder av fugler har hekkeplass på holmene, og havørnen kretser majestetisk over det hele.

Fiskemulighetene er mange, både på sjøen, fra svabergene, og i fjellvannene rundt campingen. Lei en båt og dra på havfiske etter torsk, sei og kveite, eller trekk en makrell fra svaberget (video fra sjøfiske 2016). I fjellvannene finnes stor ørret. 

Campingeieren kan tipse deg om fine turer i områdene rundt. Det er også mange fine merkede turstier. På en godværsdag ser du Halten ute i horisonten. Bær og sopp finnes det mye av, og om du er her på rett tid kan du komme hjem med et velfylt multespann. 

De bratte fjellsidene rundt fjordene er egnet for fjellklatring, isklatring og basehopping. 

Området er også populært blant kajakkpadlere. La padleåren bryte speilbildet av solnedgangen mens du glir stille over klart hav.